Allergenen en ijs
Zuivel is verwerkt in alle Gelato soorten; ( de bovenste rij in de vitrine ) u herkent deze aan de wit geschreven naambordjes met dit icoon in onze vitrine.
Noten zijn verwerkt in onze noten smaken ( pistache, hazelnoot, amandel..) wij werken volgens een strak protocol om kruisbesmetting te voorkomen , toch is dat niet altijd in de praktijk uit te sluiten. Bijvoorbeeld als er smaken in de vitrine bij of naast elkaar staan.
Vraag altijd advies aan onze medewerker welke smaken vrij zijn van noten, of welke sporen kunnen bevatten of een verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Om een allergische reactie te voorkomen.
Pinda’s zijn bij een beperkt aantal smaken aanwezig ( snickers, pinda karamel, peanutbutter jelly) wij werken volgens een strak protocol om kruisbesmetting te voorkomen, toch is dat niet altijd in de praktijk uit te sluiten. Bijvoorbeeld als er smaken in de vitrine bij of naast elkaar staan.
Vraag altijd advies aan onze medewerker welke smaken vrij zijn van pinda, of welke smaken sporen kunnen bevatten of een verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Om een allergische reactie te voorkomen.
Gluten is een enzym en die kunnen rondzweven door de lucht. Wij verwerken zelf geen gluten in onze productiekeuken, toch werken wij samen met leveranciers die dat misschien wel doen.
Wij adviseren de sorbets aan mensen die een gluten allergie hebben, dit zijn de fruitsoorten. Wij hebben ook gluten-vrije hoorntjes in de winkel, vraag hiernaar bij onze medewerker.
Wij willen u erop duiden dat wij in een keuken werken waar gluten aanwezig kunnen zijn, waar noten en pinda’s verwerkt worden; er bestaat dus altijd de kans op kruisbesmetting. Wij vragen u daarom om zelf de juiste inschatting te maken wat u eet in combinatie met uw allergie.