Word IJs Meester
Bereidingswijze basis IJsmix
Boerenmelk IJsmix
Stap 1: Verwarm de melk en slagroom tot 65°C.
Stap 2: Voeg de Gelato IJsMix toe.
Stap 3. Verwarm de melk tot 85°C.
Stap 4. Koel de ijsmix terug naar 5°C.
Stap 5. Laat de Gelato mix minimaal 4 uur rijpen.
Stap 6. De Gelato mix is klaar voor gebruik.
Gelato recepten
Recept Vanille:
Gelato Basis (volgens basisbereiding): 1000 ML
Vanillestokje: 1
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis
Stap 2: Snijdt het vanillestokje in de lengte door, verwijder met een mes het merg van de vanille, en voeg toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.
Note: Vergeten de vanille mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met de vanille voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix
Stap 3: Verwijder de vanille stok
Stap 4: Het Vanille recept is klaar voor gebruik
Stap 5: Draai het Vanille recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar! Haal je Vanille Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Stracciatella:
Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML
Chocolade naar keuze: 100 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis
Stap 2: : Draai de basis mix af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 3: Smelt chocolade naar keuze
Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen
Stap 4: : Haal je Melk Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container
Stap 5: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide ijs
Stap 6: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Stap 6: Je ijs is klaar !
Recept Kaneel:
Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML
Kaneel poeder: 10 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis
Stap 2: Voeg de Kaneel toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.
Note: Vergeten de Kaneel mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met kaneel voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix
Stap 3: Het Kaneel recept is klaar voor gebruik
Stap 5: Draai het Kaneel receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal je Kaneel Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Banaan:
Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML
Verse Banaan: 80 gram
*Optionele toevoeging:
Chocolade: 100 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis
Stap 2: Voeg banaan toe en blend dit tot een gladde massa met een staafmixer
Stap 3: Draai het banaan receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
*Tip: Smelt chocolade naar keuze
Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen
Stap 4: Haal de banaan Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container
Optionele Stap 4.1: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide banaan ijs
Stap 5: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Stap 6: Je ijs is klaar !
Bereidingswijze basis IJsmix
Vegan IJsmix
Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden
Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe
Stap 3: Koel terug naar 5 Graden
Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik
Sorbet recepten
Recept Aardbei:
Benodigdheden:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse aardbei: 450 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Ananas:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Ananas: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Ananas en verwijder de kern, snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Mango:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Mango: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Mango en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Framboos
Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML
Verse of diepvries Framboos: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Was de frambozen schoon
Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Peer:
Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML
Verse Peer: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Meloen:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Meloen: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Bereidingswijze basis IJsmix
Vegan IJsmix
Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden
Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe
Stap 3: Koel terug naar 5 Graden
Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik
Sorbet recepten
Recept Aardbei:
Benodigdheden:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse aardbei: 450 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Ananas:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Ananas: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Ananas en verwijder de kern, snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Mango:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Mango: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Mango en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Framboos
Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML
Verse of diepvries Framboos: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Was de frambozen schoon
Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Peer:
Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML
Verse Peer: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !
Recept Meloen:
Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML
Verse Meloen: 500 gram
Bereiding:
Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis
Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken
Stap 3: Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix
Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa
Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine
Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen
Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !