Word IJs Meester

Bereidingswijze basis IJsmix

Boerenmelk IJsmix

Stap 1: Verwarm de melk en slagroom tot 65°C.

Stap 2: Voeg de Gelato IJsMix toe.

Stap 3. Verwarm de melk tot 85°C.

Stap 4. Koel de ijsmix terug naar 5°C.

Stap 5. Laat de Gelato mix minimaal 4 uur rijpen.

Stap 6. De Gelato mix is klaar voor gebruik.

Gelato recepten

Recept Vanille:

Gelato Basis (volgens basisbereiding): 1000 ML

Vanillestokje: 1

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  Snijdt het vanillestokje in de lengte door, verwijder met een mes het merg van de vanille, en voeg toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.

Note: Vergeten de vanille mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met de vanille voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix

Stap 3: Verwijder de vanille stok

Stap 4: Het Vanille recept is klaar voor gebruik

Stap 5: Draai het Vanille recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar! Haal je Vanille Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Stracciatella:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Chocolade naar keuze: 100 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  : Draai de basis mix af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 3: Smelt chocolade naar keuze

Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit  meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen

Stap 4: : Haal je Melk Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container

Stap 5: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide ijs

Stap 6: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Stap 6: Je ijs is klaar !

Recept Kaneel:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Kaneel poeder: 10 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  Voeg de Kaneel toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.

Note: Vergeten de Kaneel mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met kaneel  voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix  

Stap 3: Het Kaneel recept is klaar voor gebruik

Stap 5: Draai het Kaneel receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal je Kaneel Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Banaan:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Verse Banaan: 80 gram

*Optionele toevoeging:

Chocolade: 100 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2: Voeg banaan toe en blend dit tot een gladde massa met een staafmixer

Stap 3: Draai het banaan receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

*Tip: Smelt chocolade naar keuze

Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit  meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen

Stap 4: Haal de banaan Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container

Optionele Stap 4.1: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide banaan ijs

Stap 5: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Stap 6: Je ijs is klaar !

Bereidingswijze basis IJsmix

Vegan IJsmix

Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden

Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe

Stap 3: Koel terug naar 5 Graden

Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik

Sorbet recepten

Recept Aardbei:

Benodigdheden:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse aardbei: 450 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.

Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Ananas:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Ananas: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Ananas en verwijder de kern, snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Mango:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Mango: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Mango en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Framboos

Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML

Verse of diepvries Framboos: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de frambozen schoon

Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Peer:

Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML

Verse Peer: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Meloen:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Meloen: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Bereidingswijze basis IJsmix

Vegan IJsmix

Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden

Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe

Stap 3: Koel terug naar 5 Graden

Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik

Sorbet recepten

Recept Aardbei:

Benodigdheden:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse aardbei: 450 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.

Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Ananas:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Ananas: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Ananas en verwijder de kern, snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Mango:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Mango: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Mango en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Framboos

Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML

Verse of diepvries Framboos: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de frambozen schoon

Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Peer:

Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML

Verse Peer: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

 

 

Recept Meloen:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Meloen: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !